Gratis Kleurplaten en knutselwerkjes

- HOME - - KINDERBOEKEN 4+ - - JEUGDBOEKEN 7+ - - JEUGDBOEKEN 10+ YA - - MANUSCRIPT INSTUREN - - MANUSCRIPTBEGELEIDING - - CONTACT - - HISTORISCHE BOEKEN -


 

Terug naar het hoofdmenu

Hier vind je gratis kleurplaten en knutselwwerkjes die bij Kleine Muuf en de lichte nacht horen. Klik op de afbeelding met de rechtermuisknop om het bestand op de computer op te slaan.

Kleine Muuf en de lichte nacht is een verhaal over een kleine eland, de midzomernachtzon en de zoektocht naar de sterren. ISBN: 9789081320122. 

 

 Maak eenvoudig je eigen gewei en speel het elandje Kleine Muuf of Molly!

Kijkdoos midzomernachtzon

Vraag aan je ouders een lege schoenendoos. Maak hiervan je eigen kijkdoos. Wie maakt de mooiste kijkdoos met het mooiste korstmos?

Een kijkdoos maken is heel simpel. Knip uit de deksel van de doos een groot vierkant. Laat randen van ongeveer 2 a 3 cm zitten. Plak hier een vel oranje of rood gekleurd doozichtig papier over zodat de deksel weer heel is. Gekleurd doorzichtig stukje plastic kan ook en is sterker. Kleur de plaatjes mooi in met viltstift of kleurpotlood. In de voorkant van de doos maak je  een kijkgaatje. In de de binnenkant van de doos gaan we de gekleurde figuurtjes plakken. Zet ze eerst los of met plakband tijdelijk neer. Kijk nu eens goed door het gaatje, staat alles goed? Let er op dat je ze steeds wat schuin acher elkaar zet, je moet ze allemaal kunnen zien vanuit het gaatje. Begin met klein en kies dan groter. De ballonnen kun je aan de bomen hangen of aan de binnenkant van de deksel. De touwtjesn kun je er ook af knippen en vervangen door een draadje wol. Plak dat draadje aan de achterkant van de ballon.

Het grootste plaatje plak je helemaal achterin tegen het karton van de doos. Als je nu door het gaatje kijkt zul je de prachtige gekleurde wereld zien van Kleine Muuf! Versier de doos als laatste aan de buitenkant met bijvoorbeeld de letters en/of verf hem aan de buitenkant. Veel plezier!


Hieronder vind je de korstmosjes uit Kleine Muuf voor in de kijkdoos. Wie kleurt ze het mooist?


....